İZMİR / KONAK - Güzelyalı Ortaokulu

VELİ  - ÖĞRENCİ KILAVUZU

2018-2019

VİZYONUMUZ

Bilgi toplumunu oluşturmak adına tüketici değil , üretici bireyler yetiştirmektir.

MİSYONUMUZ

Üretken, hümanist, çevreci, çağdaş , girişimci , bilime-sanata saygılı ulusal kültürüne  sahip çıkan , kimlikli, özgüvenli öğrenciler yetiştirmektir.

SAYIN  VELİLERİMİZ, DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ

2018-2019 eğitim öğretim yılında 17şube ve yaklaşık 622 öğrenciden oluşan 5. Sınıflarımız Güzelyalı Ortaokulunda eğitim yaşantılarına başlamıştır. 5. Sınıflardan sorumlu Müdür Yardımcısı  Seçil KAŞİFOĞLU,  yine 5. Sınıflardan sorumlu okul rehber öğretmeni Evin DACA,  çok değerli sınıf ve ders öğretmenlerimiz , velilerimiz ve öğrencilerimizle yeni eğitim öğretim yılında sağlık, mutluluk ve nice  başarıları paylaşmayı diliyoruz.OKUL HAFTALIK VE GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİ

Okulumuzda 5. Ve 6. Sınıflar öğlenci gruptadır.   12.50:Bahçede toplanma

13.10:Derslerin başlaması

18.35:Derslerin bitiş saati

Öğrencilerimiz haftada 35 saat ders görmekteler. Derslere göre dağılım ;

Türkçe                  6  Saat

Matematik          5 Saat

Fen Bilimleri       4 Saat

Sosyal Bilgiler     3 Saat

Din Kültürü         2 Saat

Beden Eğitimi     2 saat

Yabancı Dil        13  Saat  (Hazırlık 5. Sınıf olması nedeniyle)

OKUL GENEL KURALLARI

KILIK- KIYAFET  kurallarına uymak okulun ve öğrencilerimizin saygınlığı açısından son derece önemlidir.

Kız öğrencilerimiz okul etek ve tişörtünü (Hava  şartlarına bağlı olarak)  Kışın siyah pantolon ve kapüşonlu sweatshirtünü giyebilir .Tayt gibi kıyafetler uygun değildir.

Erkek öğrencilerimiz okulumuz füme pantolonu ve tişörtünü, kışın  kapüşonlu sweatshirtünü giyebilir.

Spor ve fiziki etkinlikler dersinde ders öğretmeninin belirlediği kıyafetler giyilecektir.

Beden eğitimi dersinde  serbest kıyafet uygulaması yoktur ve okulumuzun eşofmanları giyilecektir.

OKULA DEVAM – DEVAMSIZLIK VE GEÇ KALMA;

Öğrenci velisi öğrencimizin okula devamını sağlamakla yükümlüdür.

Eğitim öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar notlarına bakılmaksızın sınıfında başarısız sayılır.

Öğrencimizin okula gelemeyeceği gün okul idaresine iletilmelidir. Eğer öğrencimiz rapor almış ise ilgili belge okul idaresine en geç bir sonraki gün iletilmelidir.

Okula geç kalan öğrenciler ilgili müdür Yardımcısından alacakları geç kâğıdı belgesi ile derse katılırlar.Okula derse geç kalmayı alışkanlık haline getiren öğrencinin durumu öğrenci davranışları değerlendirme kurulunda değerlendirilir. Ara derslerde sınıfa öğretmenden sonra giren öğrenciye geç kağıdı verilmez ve devamsızlığına işlenir.

İZİN ALMA;

Öğrencilerimiz okul saatlerinde sağlık veya başka bir nedenden ötürü okuldan ayrılabilmesi velisinin okula gelerek Nöbetçi Müdür Yardımcısından izin almasıyla gerçekleşebilir.Öğrenci velisi olmaksızın öğrenci okuldan ayrılamaz.

SINAV VE SINIF GEÇME SİSTEMİ;

Öğrenciler gireceği  tüm sınavlarda  sorumluklularının bilincindedir.

Öğrencilerin başarısı sınavlar, etkinliklere katılım ve varsa performans çalışmalarından aldıkları puanlara göre değerlendirilir.

Ortaokul dönem puanları , yıl sonu ve yıl sonu başarı puanları 100 üzerinden değerlendirilir.yüzlük puan sisteminde 0-44 puanları başarısız 45 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.

Herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45 ten az olan öğrenciler sınıf geçme veya sınıf tekrarı kararı ikinci dönemin son haftasında olan şube öğretmenler kurulunda karar bağlanır.

CEP TELEFONU VE ELEKTRONİK CİHAZLAR ;

Öğrencilerin okula cep telefonu vaya herhangi bir elektronik cihaz getirmemelerini savunmaktayız. Yine de cep telefonu getirmek zorunluluğu olan öğrencilerimizin velileri rehberlik servisinden temin edebilecekleri dilekçe doldurup teslim etmeleri gerekmektedir.

Okul içinde cep telefonu  açık olan veya  kullanan öğrencinin cihazı  okul idaresi tarafından alınır.

Öğrencilerimizin sağlıklı bireyler  olabilmesi ve yaşamdaki becerilerini geliştirebilmek adına  onlara cep telefonu veya elektronik cihazların doğru ve yerinde kullanımına rehberlik etmeliyiz.

VELİ TOPLANTILARI VE ÖĞRETMEN –VELİ GÖRÜŞMELERİ;

Birinci ve ikinci dönem olmak üzere iki defa genel veli toplantısı yapılır. Ayrıca birinci dönem başında veli öğretmen tanışma toplantısı yapılır.

Velilerimiz ders öğretmenleri ile yapacakları özel görüşmeler için internet sayfamızda yayınlanacak öğretmen veli görüşme saatlerini planlayarak gerçekleştirebilirler.

TÜBİTAK SINIFLARI ;

Tübitak çalışma sınıfları 5. Sınflarda 20 şer  öğrenciden 3 şube olarak planlanmıştır.

Sınıflara öğrenci seçimi okulun açılmasını takip eden 2.Hafta içersinde Türkçe , Matematik, Fen ve teknoloji derslerinden yapılacak çoktan seçmeli sorulu sınav sonuçlarına göre puan üstünlüğüne göre belirlenecek, gönüllülük kapsamında , okul dersleri dışında ,devam zorunluluğu olan kurslardır.

Listeler 1. Ve 2. Dönem sonunda güncellenmektedir.

SINAV TARİHLERİ VE DUYURULAR

Okulumuzun internet sitesi aktif olarak çalıştığından tüm güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerimizin not ve devamsızlık bilgilerine  www.e-okul.gov.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bakanlığımız "8383 MEB Mobil Bilgi Servisi" ne üye olarak öğrencilerinizin  devamsızlık, sınav tarihleri, sınav, karne, diploma notlarının ve e-okulda yayınlanan diğer bilgilerin SMS ile doğrudan cep telefonunuza gelmesini sağlayabilirsiniz.

NOT: Velilerimizle iletişimimizin sağlıklı devam edebilmesi için iletişim ve adres bilgileri gibi değişikliklerde mutlaka ilgili müdür yardımcısından güncelleme yaptırınız.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

GÜZELYALI ORTAOKULU MEHMET ALİ AKMAN MAH. 18/1 SOKAK NO:6